Mindful cycling heeft als doel om jou beter en bewuster te laten ademen zodat je gemakkelijker en beter leert bewegen. Met  uiteindelijk het belangrijkste resultaat: “meer energie”! Het gaat niet over hoever of hoe hard je kunt fietsen. Het draait niet om lange afstanden of die ene tocht te fietsen.

Mindful Cycling gebruikt in al haar activiteiten de combinatie van Mindfulness, Ademhalingstechnieken en Mountainbiken of Wielrennen.

Mindfulness is het bewust aandacht brengen naar de huidige ervaring met een open en niet-kritische blik. Mindful Cycling laat je kennismaken met de verschillende facetten van het mountainbiken of wielrennen en leert jou te luisteren naar je eigen lichaam. Jij wordt je bewust van je eigen fietshouding, je aandacht bij het fietsen en de kracht en energie in je lichaam. Door meer in het 'hier en nu' te fietsen, met een rustige ademhaling maak je je hoofd leeg en geniet je meer van het moment.

Ademhalingstechnieken passen we toe om het maximale rendement uit je ademhaling te halen. Veel sporters ademen verkeerd waardoor je veel te veel energie verbruikt. Binnen Mindful Cycling gebruiken we de neusademhaling. Hoe langzamer en hoe minder je inademt, hoe meer zuurstof en hoe minder melkzuur je in je lichaamscellen hebt en ook des te lager je hartslag zal zijn. Ademhalen via de neus is een stuk voordeliger en gezonder dan ademhalen via de mond – ook tijdens het fietsen.

Wielrennen/Mountainbiken heeft positieve effecten op vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam. Regelmatig sporten helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen, of reeds aanwezige klachten te verminderen. Veel mensen leggen zich echter te veel prestatiedoelen op. Mindful Cycling leert je hoe je volop van het fietsen en de omgeving kunt genieten met een juiste ademhaling.

(bron: www.mindfulcycling.nl)

Data voor 2021 worden eind 2020 bekend gemaakt.

Klik op de button om in te schrijven