FietsVakantie

Hoe leuk is het wanneer fietsen je liefde is, en de prachtige Utrechtse Heuvelrug de achtertuin…

De liefde voor het fietsen is al vroeg begonnen: op 14 jarige leeftijd fietste ik naar Luxemburg, op een oude fiets, met veel te zware bepakking, maar wat was dat genieten. Het reizen per fiets doe ik nog steeds heel graag, met het gezin op een volgepakte vakantiefiets, maar af en toe ook op de racefiets met alleen een rugzakje. Soms dicht bij huis, soms wat verder. Tot nu toe altijd in West Europa, daar is genoeg te ontdekken! Thuis vertrekken en naar diverse steden en streken gefietst, onder andere naar de Weissensee (Oostenrijk), Berlijn (Duitsland), Lands End (Engeland), Trondheim (Noorwegen), Praag (Tsjechië), Rome (Italië). Sinds 2017 staat ook de Noordkaap (Noorwegen) erbij, 4000km solo.

In 2020 fietsten we een prachtig rondje Nederland.
Over de tocht naar de Noordkaap gaf ik onder andere lezingen op de Fietsenwandelbeurs, bij ScandinaviëXL, bij het Keistad Fietsfestival in Amersfoort en op de wereldfietsbeurs. Uit persoonlijke reacties blijkt dat dit een inspiratie is voor veel andere fietsers.

Kan ik dat ook? Wat neem je mee? (altijd te veel…) Hoe is de uitrusting? Op welke fiets? Hoe bepaal je de route? Ik vertel het je graag! Wel een waarschuwing vooraf, het is echt ongeneeslijke verslaving…
Er zijn nu nog geen lezingen gepland.

20190128 FietsVakantie 1