20180503 wiebenik 700

De liefde voor het fietsen is al vroeg begonnen: dagelijks op de fiets naar school; op 14 jarige leeftijd fietste ik naar Luxemburg, op een oude fiets, met veel te zware bepakking, maar wat was dat genieten.

Naast het geven van fietstrainingen heb ik ruime ervaring in het geven van schaatslessen bij de jongere jeugd en schaatstrainingen en wedstrijdcoachen bij 11-15 jarigen. Het fietsen is een goede zomeractiviteit voor schaatsers. Uiteraard schaats ik zelf ook graag, doe mij maar een strenge winter!

Mijn trainersdiploma wielertrainer race 3 heb ik in 2012 behaald bij de NTFU. Ik ben licentiehouder van de NTFU, wat betekent dat ik jaarlijks voldoende bijscholing volg en praktijkervaring opdoe. 

Ik begeleid graag beginnende wielrenners, zowel individueel als met groepstrainingen. Naast het verzorgen van trainingen op de weg verzorg ik ook Wattbiketrainingen.

Met het behalen van de het race3-diploma heb ik aangetoond dat ik:

  • Trainingen kan geven
  • Wedstrijden en / of sportieve tochten kan coachen
  • Sportkader / assistenten kan aansturen tijdens trainingen en tochten
  • In staat ben tot het organiseren van andere wieleractiviteiten

Uiteraard ben ik in het bezit van een geldig EHBO-diploma en word ik meerdere keren per jaar bijgeschoold. Veiligheid staat immers voorop!!

Ik rijd sinds 2008 op een racefiets, ik heb clinics en diverse tochten in binnen en buitenland gefietst.

Voorbeelden hiervan zijn:
Jean Nelissen Classic, Amstel Gold, 10 keer de Elfstedentocht, rondje Zuiderzee op 1 dag (325 km), tocht langs de hoogste punten van NL-B-L, zelf-geregelde meerdaagse tochten naar en in de Eifel en Ardennen, beklimmen van Alp d'Huez, Mont Ventoux.